Wednesday, September 30, 2009

jatuh cinta

video
indahnya cinta...
tapi masih ade orang salah menafsir..
sakitnye bila masih wujud orang yang mcm tu kan...
renung2 kan la..

Sunday, September 13, 2009

yg ini untuk tatapan sumer..renung2 kan!



With my right foot first
I stepped into the holy mosque
Upon the cold white marble
Where day and night people sat worshippin', praying
Right and left the mosque being cleaned
Shinin' not a particle of dust
The carvings of marble, the plates of gold
The symmetry of the whole mosque
Yeah the largest of it all
The came the grandest of the whole
The big beautiful house of Allah
Covered with black cloth and gold leaf writin'
My life flashed passed me, the good and the bad
Such a feeling my brother, never ever felt I had
A special bondage to the almighty
A sudden chill in me
Lookin' around the large floor was filled with unity
Circling the beautiful house
Chanting, people sitting, prayin' for forgiveness
Prayin' to do better I witnessed
Takin' a deep breath, tears was runnin'
I ran around the black house, the ancient black house
Built by Ibrahim, peace be upon him, circlin' 24 no doubt
I got closer, as did my heart, as did my soul, amazing
How everyone had their attention only on worshippin'
All concerns forgotten, focused on prayin'
Forgettin' everything matters and happenings just giving
I looked up in the sky thanking Allah for this journey
Sayin': I swear I didn't schedule to be here this early
I thought I'd come here like pops in my forties and fifties
And the doe I paid for the ticket, was meant for some hobby
But who am I to say if I will be alive tomorrow
Or 20 years from now, will my health be able to follow
For a moment I pictured my self 6 feet deep
In the cemetery, my corps in the same white sheets
Allah holds the master plan and it's already written
The pens are withdrawn, the pages are dry... it's written!

Looking back on my life
Life that's gladly been given to me
Open my eyes and embrace the smile
Given to you & I

Con mi mano derecha abro la puerta
Mi madre me recibe con un periódico y una carta
Veo fotos de mi padre abatido por disparos
De momentos ya yo espero
Que mis lágrimas caigan, me preparo
Me sorprende que mis ojos estén secos y mi alma esté calmada
En mi cuerpo no hay dolor por una persona ya olvidada

[Translation:]
With my right hand I open the door
My mom welcomes me with a newspaper and a letter
I see pictures of my father fetched down by shots
In that moment I'm only waiting
For my tears to fall, I'm prepared
But to my surprise my eyes are dry and my soul is calm
In my whole body there's no sign of grief for a forgotten person

Staring outside, there was something I realized
Tomorrow the sun will rise, and together
Will see the beauty of eternity

Salgo a caminar y despejar mis pensamientos
Lo normal sería sufrimiento
O un parecido sentimiento
Le pido a Dios que lo amparé en sus últimos momentos

[Translation:]
I go out, take a walk and clear my thoughts
The anticipated feeling would be suffering or something similar
I ask God to be merciful in the final hours

Looking back on my life
Life that's gladly been given to me
Open my eyes and embrace the smile
Given to you & I
Looking back on my life
No regret only the sweet journey
Lessons from the simple steps
Taking by you & I

With my right hand first
I open the door to the room where my woman gave birth
To my first born son
Only minutes before
I was in the waiting room, nervous
Moms giving me comfort
Family support
As I approached I could hear him crying
I didn't notice
That my tears were running
Pictured myself for a moment in the arms of my father
Flashback to the bended shoulders
On which I'd sit
Grabbing his finger
Taking my first step
Would I become like him?
After a certain age bottle up
Stop showing love
But cold handshakes throughout the years
Replaced by hugs
Father whispered in his ears
The family was gathered
Pictures were taken
My hands still shaking
My joy was beyond words
Him in my arms
3 generations of tears running so calm
He came with Gods blessing and grace so we named him Faizan

If I worship U in fear of hell, burn me in it
And if I worship U in hope of paradise, exclude me from it
But if I worship U for Your own being
Don't withhold from me Your everlasting beauty

If I worship U in fear of hell, burn me in it
And if I worship U in hope of paradise, exclude me from it
But if I worship U for Your own being
Don't withhold from me Your everlasting beauty

Wednesday, September 2, 2009

ermm inilah bazar kuo



hari ni dah brape hari pose pon aku tak ingat...watpe nk kire2 kan kan kan?
ni gambar ni gambar bazar kolej ungku omar upsi..time ni tgh hujan..kt cni hari2 pon ramai org..termasuklah aku yg menjadi pelanggan tetap makcik rojak singapore tuh..
kalau dok hostel aku ni mane leyh masak..so jgn tanya aku la nape tak masak..masak nasi ngn air jek yg dibenarkan..msk pon adela curik2 msk tu biasela bdk2 hostel..aku kan baik..ecehs..
sambil2 beli makanan kat bazar tu sambil2 tgk gelagat manusia..ade yg muke berselera ade yg muke lemau..ade yg penuh tgn tu..ade yg tinjau2 garu2 kepale taktau nk mkn ape..
hehe.tp rojak singapore makcik tu je yang sgt laku n habis dulu..
bazar..oh bazar...betul2 kat bawah umah aku ni...gambar ni pon amek dr balkoni..tatkala menjelang petang...segala bau masakan menusuk kalbu..haha merepek dah ni...daaa

Sunday, August 23, 2009

cube bace ni jap

sahabat!!!!

"Aku menyayangi sahabatku dengan segenap jiwaku.Sahabat yang baik adalah yang seiring denganku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas mati.Kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan berasa senang.Semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri.Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tak luntur dalam suka atau duka.Jika aku dapat, aku akan setia padanya
- IMAM SHAFIE

Monday, July 27, 2009

it is a silent day ~ aku rindu kamu semua



nor shafiqah fadzil (2000) ~ mane nak lupe name yang banyak sangat kenangan ni..di mana
kamu berada moga kamu bahagia..andai takdir memang kite tak boleh bertemu di dunia..kite bertemu di syurga..insyaallah..
fiza (2000)~ lembut dan periang. aku takkan lupa
dalila (2000)~ ketabahan kau aku kagumi sgt2
sue (2000)~ enjoy
ain osman (2000) ~ pun takkan aku lupa
qurratu ain (2003)~ terima kasih atas persahabatan yg sgt sgt suci..menghargai dan dihargai
fira(2003) ~ terima kasih menjaga aku waktu aku sakit dan susah..maaf atas salah silap..
ain jeffrie (2005)~ teramat rindu waktu bersama..
seri hani (2005)~ walau sekejap kita bersama diharap persahabatan kekal selamanya
nabila abdul (2006)~ moga persahabatan tak terhenti di situ
jaslina (2007)~ manusia sempoi yg paling aku suka
nadia yussof(2009) ~ persahabatan kita adalah takdir dan rahmat..rindu!
wanie manja (2009)~ perjuangan kita belum selesai..

aku rindu korang semua..ade yang masih ingat aku dan ade yg belum tentu masih ingat kt aku..kenangan kita xkn aku lupa..susah senang kite pernah harunginya bersama..doa aku agar korang semua bahagia dunia akhirat!!

Saturday, July 25, 2009

moga menjadi teladan pada semua...


Pelajar Bunuh Rakan Sendiri Dihukum Gantung

KUALA LUMPUR, 14 Julai (Bernama) -- Seorang bekas pelajar di sebuah kolej yang didapati bersalah bersama-sama dengan teman lelaki, membunuh rakannya sendiri dua tahun lalu menangis teresak-esak selepas mendengar hakim menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas mereka.

Semasa Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah membacakan keputusan, Noralina Ahmad Dasuki, 22, yang gagal mengawal emosi terpaksa ditenangkan oleh kedua ibupanya dan kerap kali menyatakan bahawa dia bersumpah tidak melakukan kesalahan itu.

Kejadian menyayat hati itu menarik perhatian wartawan dan petugas mahkamah hingga ada yang turut mengalirkan air mata apatah lagi melihat pelukan seorang bapa dan ibu bagi menggambarkan kasih sayang mereka terhadap anaknya.

Ibu Noralina yang tidak henti-henti mengalirkan air mata sempat menasihatkan anaknya supaya menerima keputusan itu sebagai takdir dan tidak lupa sembahyang serta berulang kali menyebut "Mama sayangkan adik, hanya Allah yang tahu apa berlaku, adik jangan tinggal sembahyang, berdoa banyak-banyak."

Hampir 20 minit keadaan itu berlaku sehinggalah polis mahkamah membawanya keluar dari kandang tertuduh, Noralina masih lagi merayu agar ibunya menolong melepaskannya dan dia yang kelihatan lesu enggan menerima bekalan makanan walaupun dipujuk oleh anggota keluarga.

Sementara itu, teman lelaki Noralina, Muhammad Khairul Anuar Abdullah yang turut dijatuhi hukuman gantung sampai mati setelah didapati bersalah membunuh Juliana Md Fuzi, 20, turut mengalirkan air mata dan menekup mukanya dengan tangan setelah hakim membacakan hukuman.

Dalam keadaan tangan bergari sebelum dibawa ke lokap, dia memeluk anak lelakinya yang berusia tiga tahun dan menangis teresak-esak ketika didekati isterinya.

Pegawai penjara yang berada di mahkamah terpaksa membawa tertuduh ke lokap apabila melihat ibu Muhammad Khairul tidak dapat mengawal emosi dan meraung-raung bagaikan tidak mahu melepaskan anaknya itu.

Noralina, bekas pelajar kolej PTPL dan Muhammad Khairul, bekas pekerja Astro, didakwa membunuh Juliana, seorang pelajar Kolej Islam Antarabangsa di dalam bilik nombor 5133, Tingkat 5, Sunrise Apartment, Wisma Indah, Blok 498, Jalan Tun Razak, Cheras, di sini antara 23 Mac 2007 kira-kira pukul 10 malam dan 24 Mac 2007 kira-kira pukul 8 malam.

Kedua-duanya didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman gantung sampai mati.

Ketika penghakiman, Mohamad Zabidin berkata pihak pembelaan telah gagal menimbulkan keraguan munasabah dan pendakwaan berjaya membuktikan kes.

Sepanjang perbicaraan, pendakwaan telah memanggil 33 orang saksi manakala tertuduh pertama dan kedua yang diperintah membela diri, masing-masing memanggil tiga saksi dan seorang saksi.

Dalam perbicaraan kes ini, mahkamah diberitahu ketika kejadian mangsa ditemui dalam keadaan tertiarap dengan tangan terikat di belakang dan leher terjerut menggunakan 'cable light' di dalam bilik serta terdapat kesan kuku yang menunjukkan mangsa meronta-ronta ketika pembunuhan berlaku dan beliau turut dirogol.

Keterangan beberapa saksi menyatakan kedua-dua tertuduh juga telah mengambil barang si mati seperti telefon bimbit, duit dan kad ATM. Kedua-duanya juga telah membuang kain yang diambil dari tempat kejadian ke dalam lombong.

Di peringkat pembelaan pula, kedua-dua tertuduh saling menyalahkan antara satu sama lain.

Pendakwaan diwakili Timbalan Pendakwa Raya Yaacub Chik manakala Noralina diwakili peguam Karpal Singh dan peguam T. Suresh bagi pihak Muhammad Khairul.

-- BERNAMA

Friday, July 24, 2009

happy lah!




huhu rindunyee nk wat karangan kt sini(iye iye jek)..
hari ni aku happy sebab tajuk esemen xkne reject lg (setelah 2 tajuk direject) haha..dan aku happy sebab da x demam lg!
al kisah aritu
(isnin) mak aku singgah jenguk aku (dlm pjalann perak-->mlake)..time tu aku demam caket gg...hihi..yg bestnyerh.....
mak aku dtg bwk 'ubat' baik punyer...tuh yg melarat2 jadinye...
2 hari kemudian tpakse lah mak aku singgah skali lagi untuk membawe anak nye yg agak degil ini ke klinik..haha bukan manje yek..kebetolan mak aku lalu tg malim ni (dari mlake --> perak)..
ape yg penting aku happy jek sbb dpt makan duyan..
burppppsss

Sunday, July 19, 2009

berharga atau bernilai?

ape ekk beza 2 perkataan ni..bagi aku la..same je kowt..cuma ape yg bernilai dan berharga tu xsemestinye dari sudut mahal atau tidak...yg selalu dipentingkan nilai sentimental sesuatu benda tu...nape aku wat post gini eh..aku pon taktau...blur je weekend2 cmni..ni aku nk share brg2 yang aku sayang nih..

buku note nih lame da aku simpan..mcm2 criter ade..huhu













pencil case nih pulak time aku mule2 masuk college dulu...(x pnah cuci)haha












laptop ni walaupun berat tp aku sayanggg bangat..abah aku bg wat suprise (utk adik aku)..tp aku yg amek..haha











ni plak comforter yg da berzaman aku pakai..xley tdo lena tanpa benda ni..die ikut aku ke kl,mlake,jb,perak..












ni name die cik mashimashi yg salu aku pijak2..cayang dieh...tgk la tu..baik je mate die pejam..pengsan agaknye











haha ini jelah yg aku nk share..cm byk warne pink kn?..bukan obses okey...kebetolan kowt..haha..daa

Friday, July 17, 2009

orientasi lagi?????


jawapannye...
ye..malam ni ade orientasi lg..kali ni untuk peringkat kolej kediaman plak iaitu kolej kediaman ungku omar "tough & fearless"..follow ajelah kan..

actually ape aku nk share ni takde kaitan pon ngn orientasi tu..ni haa ade quotes yg agak sweet untuk di'sharing..




Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her...
-unknown-

will you?will me?..huhu bg tau aku ade ke lagi lelaki sepeti ini..byk je orang yang dok bercinta tp sampai skarang aku musykil..are they really love each other?or they'll married with the other guy instead?loving sumbody is common but loving each other..i never feel that way.."nape..tak percaya ke?"..what is love actually?
jawapannye....

suatu ketika Plato terlibat dalam perbincangan dengan gurunya… Plato bertanyakan makna cinta dan gurunya pun menjawab: “Masuklah ke dalam hutan, pilih dan ambillah satu ranting yang menurutmu paling baik, tetapi engkau haruslah berjalan ke depan dan jangan kembali ke belakang. Pada saat kau sudah memutuskan pilihanmu, keluarlah dari hutan dengan ranting tersebut”. Maka masuklah Plato ke dalam hutan dan keluarlah Plato tanpa membawa sebatang ranting pun. Gurunya pun bertanya, maka jawab Plato: “Saya sebenarnya sudah menemui ranting yang bagus, tetapi saya berfikir barangkali di depan saya ada ranting yang lebih baik. Tetapi setelah saya berjalan ke depan ternyata ranting yang sudah saya tinggalkan tadilah yang terbaik. Maka saya keluar dari hutan tanpa membawa apa-apa.” Guru itupun berkata: “Itulah cinta” Lalu Plato pun bertanya apakah makna perkahwinan Guru pun menjawab: ”Sama seperti ranting tadi, namun kali ini engkau haruslah membawa satu pohon yang kau fikir paling baik dan bawalah keluar dari hutan.” Maka masuklah Plato ke dalam hutan dan keluarlah Plato dengan membawa pohon yang tidak terlalu tinggi juga tidak terlalu indah.Gurunya pun bertanya, maka jawab Plato: “Saya bertemu pohon yang indah daunnya, besar batangnya…tetapi saya tak dapat memotongnya dan pastilah saya tak mampu membawanya keluar dari dalam hutan…akhirnya saya tinggalkan. Kemudian saya menemui pohon yang tidak terlalu buruk, tidak terlalu tinggi dan saya pikir mampu membawanya kerana mungkin saya tidak akan menemui pohon seperti ini didepan sana. Akhirnya saya pilih pohon ini kerana saya yakin mampu merawatnya dan menjadikannya indah.” Lalu sang guru berkata: “Itulah makna perkahwinan.” Begitu banyak pilihan di depan kita seperti pohon-pohon beserta rantingnya di dalam hutan, tapi kita mesti menentukan satu pilihan dan bila terlalu memilih…tidak satupun akan kita dapati, kerana kesempatan itu hanya sekali dan kita harus terus maju seperti waktu yang beredar ke depan yang tidak pernah tersimpan pada hari semalam, kelmarin atau bersemayam pada masa lalu kita.

Wednesday, July 15, 2009

donut vs kuih gelang

my fav!!!


choreo
emm..nyum2..nape la kt tanjong malim neh tadew dunat ini..kuih gelang ade lah pagi2..hukhuk..cube korg tgk betol2 dunat nih..ape perasaan korang..haha..aku rase cm gile sket cz aku ni minatttttt sgt mkn dunat.x elok kn,kolestrol..but ofkos not too often..my favourite are duren duren(rs cam ngah mkn durian kt kg) n choreo-big apple but mase kt jb dulu gile ngan j.co..fullamek..feeling abis..haha..(sambil perotku bekeroncong)
mango tango

lazisttt

Tuesday, July 14, 2009

adeyhlaaaaa

huhu fenin gak nak bace note2 muzik...btw layann...what happned arnd this week byk tggungjawab kene pikul..jd bendahari,pen ketua kelas,ketua kelas,haha cm skolah dulu2 jek..napelaaa xcuti isnin neh..leh blk jumpe family..asek jumpe dlm mimpi..homesick? i dnt think so..eceh ego neh.tp dis week kate ade orientasi kolej..so wait n see..hurm..takde idea dah..ni ngah layannn lagu nih..best2


Outlandish - Look Into My Eyes W/Lyrics - Celebrity bloopers here

Look into my eyes Look into my eyes Tell me what you see You don't see a damn thing 'cause you can't relate to me You're blinded by our differences My life makes no sense to you I'm the persecuted one You're the red, white and blue Each day you wake in tranquility No fears to cross your eyes Each day I wake in gratitude Thanking God He let me rise You worry about your education And the bills you have to pay I worry about my vulnerable life And if I'll survive another day Your biggest fear is getting a ticket As you cruise your Cadillac My fear is that the tank that has just left Will turn around and come back Do you know the truth of where your money goes? Do you let your media deceive your mind? Is this a truth nobody, nobody, nobody knows? Someone tell me... Ooohh, let's not cry tonight I promise you one day it's through Ohh my brothers, Ohh my sisters Ooohh, shine a light for every soul that ain't with us no more Ohh my brothers, Ohh my sisters See I've known terror for quite some time 57 years so cruel Terror breathes the air I breathe It's the checkpoint on my way to school Terror is the robbery of my land And the torture of my mother The imprisonment of my innocent father The bullet in my baby brother The bulldozers and the tanks The gases and the guns The bombs that fall outside my door All due to your funds You blame me for defending myself Against the ways of my enemies I'm terrorized in my own land But am I the Terrorist Do you know the truth of where your money goes? Do you let your media deceive your mind? Is this a truth nobody, nobody, nobody knows? Someone tell me... Ooohh, let's not cry tonight, I promise you one day it's through Ohh my brothers, Ohh my sisters, Ooohh, shine a light for every soul that ain't with us no more Ohh my brothers, Ohh my sisters, America, do you realize that the taxes that you pay Feed the forces that traumatize my every living day So if I won't be here tomorrow It's written in my fate May the future bring a brighter day The end of our wait (pause) Ooohh, let's not cry tonight, I promise you one day it's through Ohh my brothers, Ohh my sisters, Ooohh, shine a light for every soul that ain't with us no more Ohh my brothers, Ohh my sisters, Ohh let's not cry tonight I promise you one day is through Ohh my brothers! Ohh my sisters! Ooh shine a light for every Soul that ain't with us no more Ohh my brothers! Ohh my sisters!

Monday, July 13, 2009

esok blaja muzik!!!


haha aku paling suke subjek neh..gile lah best ngn lecturer yg sempoi..klau last week kitorg blajar unsur2 bunyi,sok blaja pasal notation..ececeh cm amek penddkan muzik la plak..ckp pasal lagu kanak kanak neh aku paling suke lagu red river valley..comel jek sayuuu jek..huhu..nt kitrg wat asgnmnt pon wat pasal lagu kanak2..we all pilih hokey pokey..serious best..time2 ngaja dulu lagu nih yg paling bdak2 suke..nk tgk tak..neh video..

Sunday, July 12, 2009

di mane saye hari ini adalah untuk hari yg akan datang


aku tak tau la aku yang tak chills kt sini or org yang tak chills kat sini..biase lah kot kan..baru jek 2mggu..ape yang penting tak terasa lagi kemeriahan kengkawan dulu..huhuhu...tp abah aku ckp...kt mane aku blaja tak penting..yang penting ape yang aku dpt lepas kua dr tempat tu..betol lah kn..mule2 berat hati aku nk ke sini..tapi ini memang masanya..huhu one more thing..sesungguhnya aku kt sini dikelilingi bdak br abis skola n matrik..buat aku terase yg patutnya aku berada di sini 2-3 thn yng dulu..tapi buat ape aku nk kisah sgt..kn kn kn..hanya aku yang tahu ape yang aku ada..ecehs..gamba neh sebnrnye nk suh cik seri tgk...(aku rase ko paham kot...cm jodoh je baju aku ngn baju ngko eh)..lalala